De ce se poarta verigheta pe stanga?

Verighete aur

Te-ai intrebat vreodata care e motivul pentru care cuplurile poarta verigheta pe mana stanga si nu pe cea dreapta? In acest articol vom da raspunsul acestei intrebari si vom lamuri, totodata, si alte obiceiuri legate de nunta.

Povestea verighetelor

Povestea verighetelor purtate pe mana stanga poate fi urmarita pana in timpurile antice. In acea perioada, romanii credeau ca vena care ajunge la inelarul mainii stangi urca direct pana la inima. Din cauza acestei credinte, au numit-o „vena amoris” sau vena dragostei. In mod natural, plasand inelul pe degetul mainii stangi se credea ca se va solidifica uniunea bazata pe dragoste, semnificand latura romantica a cuplului.

Din nefericire, biologia moderna ne-a aratat ca toate degetele noastre au o vena care se conecteaza la inima, insa la naiba cu stiinta! Ideea ca doar inelarul mainii stangi este conectat cu inima este mult mai draguta!

Pe de alta parte, poti purta verigheta si pe mana dreapta. Asa fac multe cupluri din Europa de nord si cea centrala.

Verighete de la Magazinul de Verighete

Acum, ca ai aflat povestea verighetelor, putem sa iti prezentam si oferta magazinului nostru. La cumpararea verighetelor de la noi, vei primi o garantie valabila 12 luni. Acestea pot fi gravate la noi, fara nici un cost si, mai mult, vei primi si cutia pentru biserica gratuit!

Comercializam doar verighete fabricate in Romania, pentru ca ne-am dorit ca fiecare client sa fie multumit de calitatea bijuteriei achizitionate, dar si sa sustinem producatorii locali. Astfel, nu doar ca vei avea parte de verighete cu adevarat frumoase, insa acestea vor fi si autentice romanesti, ceea ce inseamna un grad de calitate ridicat. Apeleaza cu incredere la noi pentru cumpararea verighetelor, inelelor de logodna sau a altor bijuterii si noi iti garantam ca nu vei regreta absolut nici macar o secunda.